Turvallinen ympäristö kaikille aluevaalien myötä

Kun uusi aluevaltuusto aloittaa, sillä on kaksi vaikeaa, muttei mahdotonta tehtävää: säästää menoja heikosti vaikuttavissa kohteissa ja järjestää silti toimivat palvelut. Tähän ei päästä, jos jatketaan vanhaan malliin ja löysäillään sekä annetaan asiaan perehtymättömien virkamiesten jatkaa entisillä malleilla.

Poliitikkojen on kannettava vastuunsa ja uskallettava vaatia osaamista.
Kaikki toiminta on asetettava ensisijaisesti asiantuntijaohjaukseen. Myös voimakkaan poliittisen ohjauksen tulee olla tieteellisesti perusteltua, jos saavutettavissa on säästöjä ja toiminnan tehostamista ilman työntekijöiden kohtuutonta rasittamista.

Ammatti- sekä korkeakoulutuksen saaneiden työntekijöiden johto annetaan johtamisen sekä alakohtaisen osaamisen ammattilaisten hoidettavaksi. Näin pystytään keskittymään olennaiseen ja jättämään turhat rönsyilyt pois. Tehokkuuden lisäksi osaava johtaja luo viihtyisän työilmapiirin, jossa työntekijä viihtyy ja asiakas saa tehokkaasti apua.  Asiakaskin aistii hyvän työilmapiirin ja tulee hyvälle tuulelle.

Jokaisen poliitikon tavoite tulee olla se, että sote-alueellamme käytetään parhaita mahdollisia käytänteitä (näitä voi olla myös jossain tapauksissa useita) ja kliiniseen tutkimukseen panostetaan.

Säästöjen ja potilaiden kannalta erittäin tärkeää on myös, että mikrobien resistenssiehkäisyyn panostetaan: rahoitus ja toimenpiteet saatetaan ajan tasalle. Nyt ehkäisy on halpaa, myöhemmin kulut ja kuolleisuus räjähtävät käsiin.

Tehdään siis yhdessä osaava, asiantuntijoiden johtama sote, jossa työntekijät voivat tehokkaasti toimia ja asiakas saa nopeasti oikea-aikaisen avun.