Eduskuntavaalit, pienkoulut ja Muhos

Tervettä järkeä (wisdom of crowds) on pidetty yleisenä älykkyyden määreenä.

Paljonko hieho painaa? Jokainen ymmärtää keskusteltavan noin 1-2 vuotiaasta naudasta, joka on painoltaan aikuista nautaa hieman kevyempi, sanotaan noin 400-500 kg. 

Miltä marianne-karkki maistuu? Jokainen normaali-ihminen ymmärtää keskusteltavan vaaleapintaisesta, hieman piparmintun makuisesta karamellista, jonka sisältö on aavistuksen suklainen.

 Jos saisit valita, valitsisitko lapsellesi/tuttavallesi pitemmän vai lyhyemmän koulumatkan? Lyhyemmässä koulumatkassa (esimerkiksi Muhoksella) oppilaalla on enemmän aikaa harrastuksille sekä muille vapaa-ajan toiminnoille. Pitemmässä koulumatkassa (esimerkiksi Oulussa) menee koululaisella enemmän aikaa istuessaan sisätiloissa odottamassa tai autossa ilman liikuntaa ja muita elämän iloja. Jokainen valitsee luonnollisesti enemmän ulkoilmaa ja vapautta sisältävän vaihtoehdon.

 Onko parempi kasvuympäristö, jos alueellasi asuu tuttuja samanikäisiä, pääset pelaamaan lähikoulun pihalla ulkopelejä sekä asuinympäristösi on maalauksellisen kaunis?

 OECD on arvioinut Suomen olevan oppimistuloksissa pysyvän laskun maa. Me emme pysty valitsemaan parasta vaihtoehtoa.  Siis lapsen kannalta.

Meillä talvisodan ja jatkosodan jälkeen itäisen paholaisen runneltua maatamme, oli varaa sekä ennen kaikkea halua rakentaa kyläkoulu jokaiseen niemeen ja notkoon.

Mikä paholainen meillä tällä hetkellä (Suomea ja Oulua) riivaa, ettei meillä ole varaa eikä halua ylläpitää jo rakennettua kylä- tai lähikoulua edes jossain niemessä ja notkossa?

 Mitä tekemistä Oulun lähikouluilla on oman eduskuntavaalikampanjani kanssa?

Koska on suuri kiusaus nostaa kaupungin hallinnon pöytälaatikosta kaupungin hallituksen asialistalle lakkautettavat koulut eduskuntavaalien jälkeisessä humussa. Asia vaatii kansalaisten tarkkaavaisuutta.

Pienkouluterveisin ja pidetään katse kaiken aikaa lapsiystävällisyydessä päin!

Matti Rinnekangas

EK-vaaliehdokas

Oulun Perussuomalaiset