Pidemmän aikavälin uudistustoimet: Mitä suomalainen saa, jos perussuomalaiset joukolla Arkadialle vilahtaa

Energian tuotannon pidemmän aikavälin uudistamistoimet.

  1. Kansallinen ydinvoimastrategia edistää pienydinvoimaloita sekä muita ydinvoimahankkeita. 
  2. Sää varmaa tuotanto, kuten ydinvoima sekä sähkön ja lämmönyhteistuotanto, valitaan sähkön perustarpeeseen. Tuulivoiman epävarma sähköntuotanto käytetään muihin tarkoituksiin. 
  3. Oma sähköntuotanto sille tasolle, että se riittää kattamaan kulutuksen niin huippukuormalla kuin isossa tuotantohäiriössä. 
  4. Sähkölle hintaputki, jossa sähkönhinta vaihtelee ala- sekä ylärajan välissä. Esim. 5-10 senttiä/kWh. 
  5. Kuluttajien oman kysyntäjoustosta siirrytään myös sähköntuotantoteollisuuden kysyntäjoustoon. 
  6. Laaditaan vedyn, ammoniakin, synteettisen polttoaineen sekä muoviraaka-aineen sähkön avulla tapahtuvan valmistamsien strategia ns. P2X (Power to X). 
  7. Pelkän vedyn viemisen sijaan Suomessa tehdään ylijäämä vedystä tuotteita kuten ammoniakkia, synteettisiä polttoaineita sekä muoviraaka-aineita. 
  8. Hiilidioksidin sieppaus- ja varastointiteknologioiden sekä hyötykäyttöteknologioiden kehitys ja skaalaaminen teollisuuspolitiikkaan. 
  9. P2X -teollisuuden tuottamien polttoaineiden myötä luovutaan polttomoottorikiellosta. 
  10. Tuuli- ja aurinkovoimateollisuudelle velvoite poistaa kaikki rakenteet ja materiaalit käytöstä poistettujen voimaloiden osalta, mukaan lukien maanalaiset betoni ja muut rakenteet. Jälkihoitovelvollisuus sekä vakuudet kattamaan todellisia kustannuksia sekä arvoa. 
Seuraavat toimet laskevat nopeasti energian hintaa ja parantavat huoltovarmuutta: